Борисов праща ГДБОП в Гърция, ако искат помощ за трафикантите

Борисов праща ГДБОП в Гърция, ако искат помощ за трафикантите | StandartNews.com

Ако Гърция иска, мога да им пратя нашия ГДБОП и ДАНС и за един ден ще приключат с трафикантите. Това заяви премиерът Бойко Борисов, по време на брифинг за проведеното съвместно учение „Граница 2016".

Няма ден, в който да не бъдат задържани нелегални мигранти и по-точно трафикантите им, обясни той. „С Турция работим в много добра координация. Ние не искаме да оставим Гърция – нашите съседи и приятели, те са ни братя от векове и ще останат такива, но искаме действително Гърция да си стъпи на задълженията и да си ги спазва", категоричен бе Борисов.

„В понеделник ще настоявам парите, които се дават за Гърция и Турция, да се гарантира, че няма да изкарват пари от тази работа", каза още той, цитиран от "Фокус".

„Не случайно военновъздушните ни сили със своите хеликоптери прелитат над границата, наблюдаваме и в дълбочина какво се случва, за да можем да отреагираме. Имаме много техника тук, така че в рамките на часове можем да дислоцираме в една или друга посока. Освен това само в рамките на един ден можем да свалим още 500 човека на границата. Имаме тази готовност", добави той.

„Стиковката и общото желание да си защитаваме границата го има в личния състав, на който благодарих", каза още премиерът.

Припомняме, че Бойко Борисов пристигна на граничния пункт "Кулата", за да наблюдава съвместното военно обучение. То продължи по-малко от час, на него обаче не присъства военният министър Николай Ненчев. В тази връзка премиерът уточни, че той отдавна е поискал отпуск на тази дата.

Ние сме в пълна готовност да реагираме дори и при най-тежка ситуация за нелегално преминаване на българската граница от мигранти, коментира от своя страна вътрешният министър Румяна Бъчварова, която също наблюдава „Граница 2016".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай