Борисов пита Станишев защо нямаше първа копка на "Южен поток"

Борисов пита Станишев защо нямаше първа копка на "Южен поток" | StandartNews.com

Велико Търново. "Сергей Станишев да спре да говори лъжи и да каже защо вчера не бе направена първа копка на Южен поток. Защо нямаше първа копка в Лом както бяха обявили, защо и този проект върви към провал. Аз знам защо, защото не направиха и "Тракия", защото не можаха да се разберат коя фирма от БСП или ДПС да открадне парите и затова блокират проекта", каза Борисов в старата столица.

Експремиерът пристигна за да разгледа новото отделение в областната болница. С почти 9 милиона лева отпуснати по оперативна програма „Регионално развитие" по време на управлението на ГЕРБ бе реконструиран и оборудван с модерна техника Диагностичен център за онкологични заболявания.

Борисов обвини лидерът на БСП Сергей Станишев, че е говорил абсолютни лъжи на срещата с кметовете, твърдейки, че при управлението на ГЕРБ общините са били изолирани.

"Аз искам да помоля този диктатор Станишев, който не говори нищо друго освен лъжи и вчера наглостта му премина границите като събра една шепа кметове и започна да им обяснява че 4 години общините били поставени под изолация. Извадете си вие снимките и кадрите, да видите колко обекта с кметицата на Перник съм открил там – канализации, театри, университети, пътища. 1 млн. лева дадохме за земетресението. С кмета на Шумен открихме площади, градска среда, канализация, казарми, паркове. Над 20 пъти той е бил при мен в кабинета. Цяла брошура е издал с нашите обекти, които сме открили. Поне 10 пъти съм бил там. С кмета на Гоце Делчев сме открили паркове, пътища, над 45 километри пътища по Предела, всички болници и училища са санирани Гоце Делчев. В Разград сме открили болници, площада, пътищата Разград - Търговище - Русе", каза Борисов.

"Изискайте запис на Канал 1 от интервю на външния министър Кристиян Винегин в САЩ, в което той твърди, че ще се строи седми блок на АЕЦ Козлодуй. Това означава, че те лъжат хората, че ще строят Белене. Което е добро решение, че няма да строят, но защо лъжат хората. На практика вече единия реактор от Белене трябва да са го прехвърлили в Козлодуй. Каква Белене ще правят. Сега наново ще поръчват реактори ли?", попита той. Между другото ГЕРБ били готови за избори и сега каза Борисов.

Бившият премиер обеща на сегашният шеф на болницата, д-р Людмил Гецов, че ако министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева го смени след няколко дни когато е насрочено общо събрание на болница той ще го върне на поста след като спечели изборите отново. Борисов припомни на министър Андреева, че са я назначили за шеф на болницата в Шейново без да са се интересували от партийната и принадлежност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай