Борисов: Общините са важни за финансовата ни дисциплина

Борисов: Общините са важни за финансовата ни дисциплина | StandartNews.com

Общините са изключително важни относно финансовата ни дисциплина, подчерта Борисов по време на конференция на тема „Перспективите пред местната власт и новия програмен период", предаде „Фокус".

„Искам да Ви поздравя с резултатите, може да се гордеете с това, което сте постигнали до този момент. България е втора в Европа по усвояването на еврофондовете, затова всички вие получавате поздравления", обърна се министър-председателят към присъстващите кметове. „Винаги съм казвал, че кметските избори са тези 30 дни, докато има предизборна кампания. След това всички кметове са еднакви и с всички работим заедно. Общините са изключително важни относно финансовата ни дисциплина", коментира Борисов.

„Трябва да сте внимателни особено в обществените поръчки и усвояването на еврофондовете, защото ако не ги направите, както трябва, после ние трябва да ви даваме от бюджета чрез финансови корекции в него", допълни той. Премиерът обърна внимание, че заради големите средства, които ЕС отделя и ще отделя занапред за сигурност, е още по-важно как местните кметове ще изпълняват бюджетите на общините си.

„Местните данъци и такси са инструмент, с който може да управлявате бюджетите си", посочи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай