Борисов: Чичо кмет да си гледа Бургас

Борисов: Чичо кмет да си гледа Бургас  | StandartNews.com

За кандидат за президент ще говорим през юни, допълни премиерът

"Чичо кмет да си гледа Бургас. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Бургас в отговор на въпрос дали един от най-успешните кметове на ГЕРБ - Димитър Николов може да влезе в президентската надпревара. И допълни: "За кандидат за президент ще говорим през юни". А след това застана рамо до рамо с Николов за поредица от селфита със симпатизанти на ГЕРБ. Както е известно, градоначалникът спечели симпатичния прякор "чичо Кмет", след като стотици деца му писаха писма и съобщения във Фейсбук да обяви дървена ваканция по време на снега. Но удариха на камък заради добрата поддръжка на пътната мрежа в общината. Министър-председателят бе в Бургас заедно с транспортния министър Ивайло Московски за инспекция на обновената ЖП гара в града.

Относно поста на образователния министър и евентуалната кандидатура на Меглена Кунева, Борисов каза: "Ще изчакам да минат всичките им преговори и тогава ще приема с радост всичко, което ми предложат."

"Трябва ми единен и силен Реформаторски блок - такъв, какъвто е ГЕРБ в момента, за да имаме стабилно управление", каза още той.

"С министър Танев се договорихме да продължи да работи като мой съветник в кабинета. Министър Танев е един изключително ерудиран човек", коментира Борисов и добави, че Танев е с безупречна репутация в образователната система и научните среди.

"Поради това, че екипът му и самият той не можа да комуникират с обществото правилно това, което възнамеряват да правят, възникна напрежение. Да говорим за "съжителство", за "съвместимост" - неща, които всеки българин пази в паметта си добре, най-малкото възбужда какви ли не националистични пориви и дори агресия. Затова на министър Танев предложих и се договорихме той да продължи да работи като мой съветник в кабинета", добави министър-председателят.

"С министър Танев работя прекрасно и имаме прекрасни отношения и аз истински съжалявам. На мен втори път ми се случва един прекрасен експерт, корифей в своята област, да трябва да подава оставка и то по мое искане, заради това, че не можа да комуникира правилно в обществото това, което прави. Първата беше Анна-Мария Борисова, министърът на здравеопазването", каза Борисов и разкри, че оставката на Танев ще бъде депозирана вероятно в понеделник.

"Пенсионерите в България ще получат за Великден надбавки", продължи министър-председателят, като уточни, че допълнителните пари ще да дойдат от завишените приходи от борбата с контрабандата.

По последните засечени данни те са с 954 млн. лв. повече от януари 2015 г., което позволява на правителството да задели тези средства, посочи още Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай