Борисов зове за твърд курс към Скопие: Подли са, да подават оставки!

Желанията на ПП-ДБ са безкрайни, а ние отиваме на избори, каза той по повод шефа на антикорупционната комисия

Борисов зове за твърд курс към Скопие: Подли са, да подават оставки! | StandartNews.com

Дори приятелски срещи не трябва да се правят с тези хора, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод изказването на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония Александър Николоски.

Те постъпиха подло с президента и министрите, които се видяха с тях. Те са от скоро в управлението и протоколните неща не са им ясни. Езикът, който използват има само едно извинение - оставка на този министър, призова Борисов.

"Да речем - нямат опит. Но езикът, който използват... Извинение. Оставка на този министър и ако не го направят - нито президент, премиер, министри и партии трябва да се виждат и да преговарят с тях", коментира той думите на Николоски, че българите са мизерници.

И обеща, че ГЕРБ ще информира Европейската народна партия какво са направили в Скопие и каква е позицията ни.

Той коментира и други актуални теми пред репортери в парламента.

"И днешният дебат няма да допринесе до нищо. Желанията на ПП-ДБ са безкрайни, а ние отиваме на избори", каза Борисов на въпрос за предложението на ПП-ДБ за смяна на шефа на Антикорупционната комисия (КПК) Антон Славчев.

"Моят скептицизъм се появява оттам, че в тяхната програма имаше само едно име за шеф на тази комисия - Бойко Рашков. С Бойко Рашков начело - ние сме много потърпевши. И когато дойдат да ви изведат пред децата, като Севда, да пикаете в кофата, незаконно да ви арестуват, ще ви питам какво толкова ще ви е страх", ядоса се лидерът на ГЕРБ на медиен въпрос защо се страхува толкова от Рашков.

"Истинският проблем - взривяват пейджъри, взривяват уоки-токита. Създава се страшно напрежение върху България. Надявам се ДАНС и служебният кабинет бързо да казат какво се е случвало", сподели той по повод лансираната от унгарско издание версия за българска следа във взривените пейджъри на членове на "Хизбула".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Нова бомба! Българска следа във взривените пейджъри на "Хизбула"

"Медиите по света пишат, че България е пряко замесена чрез плащанията. Някой трябва да го спре веднага това. В унгарските медии София се посочва като седалище на фирмата", каза Борисов във връзка със случващото се в Ливан.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай