Борисов заподозря Радев в пъклен план /ВИДЕО/

Коментира действията на служебното правителство

Борисов заподозря Радев в пъклен план /ВИДЕО/ | StandartNews.com

В пъклен план за диктатура и оставане на служебното правителство до президентските избори заподозря Бойко Борисов Румен Радев. Лидерът на ГЕРБ се включи на живо във фейсбук, за да представи нови лица в партията си и да коментира действията на кабинета. Той направи това точно по времето, когато трима служебни министри – Асен Василев, Николай Денков и Стела Балтова, представяха мерки в помощ на бизнеса. Василев съобщи, че До 14 май от централен бюджет са изхарчени 1,164 млрд. лв., а от буфера са взети 283 милиона лева. Служебното правителство бе назначено на 12 май.

ВИЖ ОЩЕ: Проблеми с бюджета. Дърпат пари от различни пера

"Единственото, което не могат хората на Румен Радев, е да докажат, че ще има честни избори, а те затова са там”, каза Борисов. И допълни: „Те не могат една машина да си включат и започвам да се съмнявам, че те, в условията на диктатура, искат да продължат до президентските избори.”. Сега е еднолична диктатура, заяви Борисов.

Това не е служебен кабинет, а предизборен щаб. Те говорят срещу партия. Те не могат да обяснят как ще защитят машините в чужбина. Те искат да развалят изборите и по този начин правителството да продължи в условията на диктатура, продължи лидерът на ГЕРБ.

Радев обвинява ГЕРБ в нещо, което тотално се опровергава. Финансовият министър казва, че мярката от 50 лева за пенсионерите продължава. А лъжат, че хазната е опразнена. Как така е опразнена, пък всичките ни мерки ги продължиха. Това е предизборна кампания, това не е правителство, което да проведе изборите, коментира още Борисов.

"Друг член от предизборния щаб на Радев каза две неща: теглене на нов държавен дълг няма да се наложи, а до края на юни фискално страната стои добре", продължи още Борисов по повод думите на служебния министър на финансите Асен Василев.

Аз всеки ден вече си задавам въпроса ЦИК вижда ли, че остава 1 месец за изборите. Слагат си по 2 минути на машина. Хората никъде не са се наредили на опашка. Самият Радев гласува за 3 мин. и половина. За хората са предвидени 2 минути. Това означава, че хората са по-интелигентни от Радев. За да не личи че го нападам ние с Христо Иванов си гласувахме с хартиена бюлетина“, обясни Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай