Борисов: Заловихме над 170 кг кокаин

Вътрешният министър от снощи координира действията по акцията

Борисов: Заловихме над 170 кг кокаин | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов заяви днес в началото на правителственото заседание, че наши служби са заловили над 170 кг кокаин при взаимодействие с румънските си колеги.

„От снощи МВР активно работи и днес финализираме до голяма част съвместните си действия с румънските колеги – до този момент са над 170 кг кокаин. Такива количества наркотици в света малко се задържат. ГД „Гранична полиция“, шефът на ГДБОП, главния секретар са там на място“, заяви Борисов.

Той посочи, че от снощи вътрешният министър Младен Маринов действа заедно с центровете в Румъния. Борисов заяви, че по случая ще бъде дадена пресконференция.

„Само преди два дни на митницата пък задържахме над тон и половина марихуана. Така че искам да благодаря на колегите, че активно действат по всички линии. Препращам го към нашите опоненти, които казват, че службите не работят, или преди две години говореха, че едва ли не участват в наркотрафик. А същите хора за две години рекордни количества наркотик са задържали по границите и на базата на съвместни операции“, заяви Борисов.

В Черно море открихме пет пратки кокаин, увити в непромокаема материя и спасителна жилетка, така че да се държат над водата, каза на свой ред министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

„Към момента сме задържали около 170 кг. кокаин с високо качество. По случая се работи още от 5 април, съвместно с румънските власти, тъй като и на тяхна територия има задържано също голямо количество. В следствие на информацията и съвместните действия ние увеличихме наблюдението в района на Шабла – в акваторията на Черно море. Намерихме шест пратки от кокаина, който беше увит в непромокаема материя, заедно със спасителна жилетка, така че да се държи над водата“, заяви Маринов и посочи, че те са открити от гранични патрули.

„Вероятно става дума за схема за предаване в открито море и без да се виждат хората. Много интересни разфасовки – кодирани, описани. Продължаваме работа съвместно с румънските власти за изясняване на всички обстоятелства около този кокаин“, обясни Маринов. Той посочи, че по-късно информация за случая ще бъде дадена на пресконференция в Каварна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай