Борисов за служебния кабинет: Прекрасен избор!/ВИДЕО/

В министерски съвет се състоя церемонията по предаване на властта

Борисов за служебния кабинет: Прекрасен избор!/ВИДЕО/ | StandartNews.com

Прекрасен избор! Тази оценка за състава на служебното правителство направи Бойко Борисов  Гранитната зала на Министерския съвет по време на церемония за предаване на изпълнителната власт. По настояване на администрацията му медиите не присъстваха, кадри от събитието бяха разпространени от правителствената информационна служба след края на церемонията.

ВИЖ ОЩЕ: Радев с 8 задачи към служебните министри

„В личен план мисля, че президентът Румен Радев е направил прекрасен избор за всички вас“, обърна се Бойко Борисов към служебните министри, пожелавайки им успех в работата.

„Надявам се да работим всички – ние като опозиция и вие като управляващи – за благото на хората. Демокрацията, честните избори. Да не допуснете с машинното гласуване това, за което се опасяват хората“, каза Борисов.„На ваше разположение сме, ако ви трябваме“, предложи той.

По думите му има „всички аргументи“ да се направи правилно, нормално и демократично предаване на управлението.

ВИЖ ОЩЕ: Кабинетът Радев: Ревизия, обрат и 2 реверанса

„Дотук се стигна, след като нашето правителство на Патриотичния фронт и ГЕРБ изкараха пълен управленски мандат. Ако политическите партии в новоизбрания парламент имаха вашия кураж и смелост, можеше това правителство сега да е с редовен парламент, с огромно мнозинство и да вървим напред. Това не се направи и считам, че не беше правилно. Ние изкарахме пълен мандат, даже сме и отгоре“, изтъкна Бойко Борисов.  „Ще се опитаме да работим честно, почтено и в интерес на българските граждани. Надявам се да се получи реална приемственост в краткия живот на съществуване на служебния живот. Да бъдем в състояние да изпълним най-важната и основна задача – организирането на изборите без особени сътресения и да поддържаме жизненоважните функции на държавата“, каза служебният премиер Стефан Янев.

„Пожелавам успех на служебното правителство. Предизвикателствата пред страната са огромни. Да се носи цялата отговорност за държавата не е лесно. Иска се кураж, който ние демонстрирахме през последните 4 години. Ако и партиите в парламента имаха този кураж, сега можехме да имаме редовно правителство, с което да вървим напред.

Основната цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори. По начина, по който го направихме ние - видно и от доклада на ОССЕ. Най-важно е да има приемственост в управлението на пандемията и подкрепата към бизнеса, за което отделихме над 6 млрд. лв.“, каза още Борисов, който сподели видео от предаването на властта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай