Борисов за Радев - колко му занесоха в торбичката?

Служебните имат за задача да източат Българската банка за развитие с необезпечени кредити.

Борисов за Радев - колко му занесоха в торбичката? | StandartNews.com

В момента служебните имат за задача да източат Българската банка за развитие с необезпечени кредити.

Това каза експремиерът Бойко Борисов. Той отиде в района на община Годеч, за да подкрепи пострадалите жители на няколко села, които останаха без покриви след торнадо. В града Борисов посети изложбена зала, а заедно с него бяха Младен Маринов, Николай Нанков. 

"В АПИ уволняват и спират строителството. Те са забравили, че са назначили някого, не се знае кой колко е занесъл в торбичката на Радев, и сега изчегъртаха свои хора", каза Борисов.

И призова Румен Радев да каже дали има разплащане към приятелски фирми, какъвто бил мотива за рокадите в АПИ от преди дни направени от регионалния министър Комитова, предаде "Монитор".

Напомни, че магистрала "Тракия" е трябвало да бъде готова още за 1 юли, тъй като нямало нито един протокол за нарушения.  "Да се надяваме, че "Тракия" ще я пуснат накрая на юли", каза той.

По думите му сега ще има една година застой. Най-смешното било вече,че от служебния кабинет  започнали да си чегъртат и свои хора, визирайки АПИ. "Действайте  и не се плашете, ние идваме", каза още Борисов, шегувайки се с новото име на коалицията "Изправи се БГ. Ние идваме" на Мая Манолова. Междувременно местните от Годеч се оплакаха, че има слухове, че ще закриват полицията , пожарната в населеното място.

Борисов поясни, че ще види с какво може да помогнат и ще говори с кмета. Напомни, че преди при тях още на следващия ден отделяли пари при такива бедствия. Поясни, че може да отделят средства по малко за всички от партийната субсидия. 

След това попита пенсионерите дали са усетили добавките от 50 лева, като поясни, че като се върнат пак ще дават.

Бабите се оплакаха, че никой от властта не е дошъл. "Знаеш ли колко хубаво се ходи от МС до парламента, жълти павета", каза на свой ред Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай