Борисов влезе при Румен Радев и каза съдбата на правителството

Лидерът на ГЕРБ отиде лично за консултациите с партиите при държавния глава

Борисов влезе при Румен Радев и каза съдбата на правителството | StandartNews.com

Президентът Румен Радев започна консултации за правителство с парламентарно представените партии. Първи при държавния глава влязоха от ГЕРБ-СДС, водени от председателя на парламентарната им група Бойко Борисов.

"Като първа политическа сила сте натоварени с основната отговорност по формиране на мнозинство и съставяне на правителство. Продължават да се търсят отговорите на редица въпроси", заяви Радев.

По думите му един от основните е защо българите масово не излязоха да гласуват и поиска отговор какъв е ходът на преговорите с другите парламентарно представени партии и как се оценява от ГЕРБ-СДС възможността за съставяне на устойчиво правителство.

В излъчено на живо изказване Борисов обясни, че поради нежеланието да се състави кабинет с първия мандат, който се полага на ГЕРБ-СДС, такъв най-вероятно няма да бъдем съставен. Отиваме на нови избори за Народно събрание, стана ясно от думите на Борисов.

"Ниската избирателна активност притеснява всички, има усещане за пренасищане, за състезание между партиите. Всички партии се държат все едно предстоят избори, а не как да се направи правителство", посочи Бойко Борисов.

Поясни, че предпредпоследните с предпоследните поставят условия и предварително чертаят линии как ще се движат мандатите.

"На практика няма как да се състави правителство. Избирателите на ГЕРБ не искат ГЕРБ да побеждава и да получават Денков, да получават експерти", каза Борисов.

"Не виждам как може да се случи нещо с друг, освен с първия мандат. Ще положим още усилия, но от ИТН вече казаха, че с първия и втория мандат не може. Това предопределя отиването ни на избори. А трябва да се мисли за 4-годишно управление и да се сглоби правителство, да се направят компромиси. Чувам само заклинания и кой колко е велик", посочи той.

Днес Румен Радев ще се срещне и с представители на ДПС и "Продължаваме промяната - Демократична България".

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Правителство на „Отечествения фронт“: Радев, Доган и Прокопиев пробват да заграбят властта без избори

Правителство на „Отечествения фронт“: Радев, Доган и Прокопиев пробват да заграбят властта без избори

В разгара на лятото в държавата тече преврат. Втори ден никои не отрича този факт, дори напротив – телефонната слушалка на капитулиралия Христо Иванов...

Коментирай