Борисов в Разлог:Дали сме 2,4 млрд. за образование

Премиерът отново тръгна на инспекция

Борисов в Разлог:Дали сме 2,4 млрд. за образование | StandartNews.com

Въпреки адския студ и очакваните снеговалежи, джипката на премиера Бойко Борисов пак тръгна на инспекция и този път спря в Разлог. С Борисов е просветният министър Красимир Вълчев. Двамата посетиха тамошната професионална гимназия по механизация на селското стопанство.

Пред директора Борисов поясни, че са направили много за образованието, а бизнесът търсил кадри не само в земеделието, но в производството.

Самата сграда на школото, където се обучават 240 деца, пък е ремонтирана и санирана, имат нова отоплителна инсталация, както и тренажор за децата за придобиване на категория Б.

"Близо милиард за образователна инфраструктура, отделно 1,4 млрд. за увеличение на учителските заплати", каза Борисов и поясни , че за този мандат са дали близо 2,4 млрд. лева за образованието. "Така, че някой като говори, ето фактите", каза премиерът.

Борисов поясни, че ако така продължи управлението на пандемията, и големите ученици ще се върнат присъствено в школата на 31 януари. Напомни, че сега те са дистанционно, но може да правят практики.

Кметът пък докладва на премиера, че бизнесът има интерес към схемите 60/40 и 80/20. С Борисов бе и евродепутатът Андрей Новаков, който поясни, че в Брюксел има вечерен час.

Видно е, че с тези мерки, България се движи добре и дават мерките резултат, каза Борисов. Гърция са по-добре от нас само по брой заразявания, а са с пълен локдаун, каза премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай