Бойко: Създадох ГЕРБ за борба с корупцията на БСП

В ГЕРБ ще си понесем последствията, категоричен бе Бойко Борисов

Бойко: Създадох ГЕРБ за борба с корупцията на БСП | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов коментира от Брюксел, че управляващата партия ще понесе своята отговорност за имотните скандали, които се вихрят в момента. В същото време, по думите му, той е създал ГЕРБ, за да се бори с корупцията на БСП.

Когато се прибера в България, ще събера колегите, замесени в скандалите. В ГЕРБ ще си понесем последствията, категоричен бе Борисов.

„Тази партия съм я създал, за да се бори с корупцията на БСП. И ГЕРБ благодарение на българския народ им нанесе толкова удари, колкото няма в цялата история. Как ще оневиним БСП за лагерите, за националните катастрофи, за съсипването на икономика, за фалитите на банките“, попита премиерът.

„Сега сме тук и дискутираме Брекзит. Като се прибера и ако има нещо такова, всеки ще си понесе отговорността. Вчера ви казах същото. Не виждам какво се е променило през нощта. Защо не коментираме закона на БСП, с който отмениха възможността някой да им разследва сделките. Защо никой не говори за този закон. Приеха го тези, които сега се правят на борци с корупцията", заяви Борисов

"Ще проуча детайлите за този закон и ще взема решения. Ако ГЕРБ са приели закон, който облагодетелства някой, веднага ще бъде променен. Тук в Брюксел гледам много високи сгради. Във всички столици, в които съм бил по света, има високи сгради. В България също трябва да има. Придават друг облик на града. Въпросът е има ли лобизъм в този закон. Ако има, веднага ще бъде променен. Ще приемем закон за строителство до 5 етажа, връщаме панелките и "Жилфонд" и решаваме нещата. Ако има проблем, няма да търпя. Ако сме сгрешили, ние ще се поправим. Гарантирам ви това", категоричен беше Борисов.

"Разговарях с всички по телефона и всички ми обясняват, че на 100% са невинни. Като се прибера, ще проверя всички детайли. Искам да говорите за закона на така наречените борци с корупцията. Аз съм живял в колиба с две стаи. Със сестра ми живеехме в една стая. Студенти като бяхме, пак в една стая живеехме. А те имаха имоти по "Позитано", по "Оборище". И сега ще ми се правят на борци с корупцията. Говорете за техния закон", призова още Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай