Борисов ще спасява още общини от винетни такси

След станалото в София други региони на страната се почувстваха дискриминирани, като кметът на Варна Иван Портних обяви, че започва разговори с АПИ за подобен казус за пътища край града...

Борисов ще спасява още общини от винетни такси | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне утре с представители на Националното сдружение на общините в Република България. В днешното съобщение на правителствената пресслужба се посочва, че на разговора ще бъде обсъден механизъм за освобождаване от винентна такса на определени участъци от пътната мрежа.

Срещата става след като Борисов заяви вчера, че е разпоредил на Министерството на регионалното развитие и на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) да не се променя сегашната ситуация, т.е. да не се искат винетки за Северната скоростна тангента в София. Но посочи, че общината трябва да поеме поддръжката на пътя.

От АПИ и Столична община пък обявиха, че до 25 януари комисия от експерти ще трябва да намери трайно решение на казуса за винетките по тангентата.

Други региони на страната се почувстваха дискриминирани, като кметът на Варна Иван Портних обяви, че започва разговори с АПИ за подобен казус за пътища край града.

Това стана, след като жители на варненските села Тополи и Константиново и постоянно живеещи във вилните зони край курорта „Златни пясъци“ и летището на Варна също поискаха отпадане на винетните стикери.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай