Борисов се похвали за "Хемус" и дълга

Премиерът е на инспекция във Варна

Борисов се похвали за "Хемус" и дълга | StandartNews.com

"Влизаме в новата година с най-ниския дефицит в ЕС и с най-ниския външен дълг. Повече оптимизъм, ваксиниране и съм убеден, че ще излезем от ситуацията". Това заяви Бойко Борисов във Варна. Премиерът е на поредна инспекция – този път в морската столица. Той одите в компания за бойлери. С него са кметът Иван Портних и социалният министър Деница Сачева.

Борисов коментира доставката на ваксините днес. "Ние в днешния ден 25 000 ваксини нови очакваме, до 7-8 дни ще дойде втората пратка, с която ще бъдат ваксинирани учителите и възрастните хора. Платили сме 11, 5 млн. лв. за безплатно ваксиниране на българските граждани", изтъкна премиерът и припомни, че децата до 4 клас от днес на училище. "При първия възможен миг, когато натиска на болниците намаля веднага пуснахме учениците до 4 клас. Ще наблюдаваме ситуацията", каза Борисов.  За поред път припомни строгите мерки в съседните държави.

Премиерът подчерта, че е минал през "Хемус"  и заяви, че магистралата се строи активно. "Обещал съм на варненци "Хемус" и мога да кажа, че се строи на макс", коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай