Борисов с призив към колегата политик Слави

Той направи анализ на ситуацията след изборите

Борисов с призив към колегата политик Слави | StandartNews.com
  • С нашия опит, експертиза и убедителна победа с 10% пред втория, сме длъжни заради нашите избиратели да предложим вариант за управление, каза Борисов
  • Да не дезертират, да не се оправдават, че не им достигат гласове. Ако толкова им е нужно, имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят, обяви лидерът на ГЕРБ

Колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе да си поеме отговорност. Най-колегиално го моля да започне да си прави състава на правителството. Това заяви с началото на заседанието на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов. Той направи анализ на ситуацията след изборите.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов дава 10 депутати за кабинет

"Гледам изказванията на нашите опоненти. Всички искат да омаловажат безспорния успех, който всички вие постигнахте", каза Борисов. И допълни: „За съжаление колегите от "Патриотичния фронт" се разединиха, иначе със сигурност щяха да са в парламента.”.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов към опонентите: Мир! Да се обединим

"С чест и гордост можем да кажем, че сме изпълнили всички ангажименти и обещания, които сме поемали през тази година. С нашия опит, експертиза и убедителна победа с 10% пред втория, сме длъжни заради нашите избиратели да предложим вариант за управление.

Виждам огромна безотговорност от останалите политически партии. След като похарчихме 150-160 милиона, изпитват неудовлетворено желание за нови избори", подчерта той. "С удоволствие ще се явим и на такива. Но да допуснем - какъв е ефектът от това? Освен парите и времето, които ще се загубят, Европа работи по планове за възстановяване след пандемията, която не е отшумяла", добави премиерът.

"Имат прекрасна възможност тези, които са анти-ГЕРБ, сега да направят 200 гласа. Ако не го направят, това означава, че искат да хвърлят държавата в хаос. Това ще се върне в обратен знак на изборите.

"Като политически субекти, дадохме възможност най-добър резултат - пета поредна парламентарна победа и 14-та общо. Заради тези, които са много гласовити, не можем да се зарадваме, че сме ги победили с 10%. Тяхната игра най-вероятно ще бъде да предизвикат още хаос”, каза Борисов. И призова: „Колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе да си поеме отговорност. Най-колегиално го моля да започне да си прави състава на правителството.”.

Да не дезертират, да не се оправдават, че не им достигат гласове. Ако толкова им е нужно, имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят. За мен е важно да има стабилно управление в държавата, аз си я обичам", категоричен бе министър-председателят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай