Борисов с откос по Радев: Новият гл. прокурор може да те потърси

Бившият премиер с коментар за думите на Радев

Борисов с откос по Радев: Новият гл. прокурор може да те потърси | StandartNews.com

Словесната престрелка лидер на ГЕРБ – президент продължава навръх празника на българското Съединение. Бойко Борисов изстреля от Пловдив нов откос по Румен Радев.

"Очаквахме, че поне на днешния ден, този, който по Конституция е призван да потушава острия дебат на политическите партии – защото това е смисълът на  демокрацията, целта на президентската институция, ще успее да потуши неразбирателствата", коментира Бойко Борисов, отговаряйки на Радев. По-рано днес в Раковски държавният глава заяви: „Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор”. Така коментира обвиненията, които рано сутринта Борисов отправи към него. „Днес държавата ни е разделена от този, който е призван да пази нейното единство. Обединителят на нацията я потопи в омраза, несигурност и хаос”, написа във Фейсбук лидерът на ГЕРБ.

„Днес президентът Радев казва, че най-важните ми думи щели да бъдат пред новия главен прокурор. Откъде знаеш кой ще е новият главен прокурор? Кой ще е той и защо точно моите думи. За твоите думи да попитат - за торбичките на Пламен Узунов. Може първо този нов главен прокурор тях да попита. Или за всичките ти там далавери на твоя кръг”, посочи Борисов.

"Имали сме такива президенти като д-р Желев, Петър Стоянов, Георги Първанов, Плевнелиев, които са успявали да намалят напрежението, да правят срещи и накрая да излезе държавата от кризата. Защото днес – когато сме в Пловдив – всички помним историята. Кой е бил против Съединението на България и кои имат изгода България да е толкова безпомощна", каза още Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай