Борисов пожела на Борис да има Брекзит със сделка

Двамата разговаряли по телефона за борбата с престъпността и трафика

Борисов пожела на Борис да има Брекзит със сделка | StandartNews.com

Страната ни ще направи всичко възможно, за да се стигне до сделка за Брекзит, което ще е добре за всички, заяви премиерът Бойко Борисов в телефонен разговор с британския си колега Борис Джонсън.

Борисов отбеляза, че има много български граждани, които живеят в Обединеното Кралство и същевременно много британци живеят в нашата страна. Това по думите му обогатява двете общества.

Изключително доброто сътрудничество в сферата на сигурността беше основна тема на телефонния разговор между двамата. В рамките на разговора, който се проведе по искане на британския премиер, беше поставен акцент върху големия брой успешни съвместни операции в борбата срещу престъпността и наркотрафика, съобщават от правителствената информационна служба. Трябва да продължим да работим в тези области, заяви премиерът Борисов.

По думите му друга важна сфера на сътрудничество, която трябва да се развива усилено, е образованието. Двамата премиери се обединиха и около значението на опазването на външните граници на Европа.

В рамките на разговора министър-председателят Борисов акцентира върху значението на Балканите и Югоизточна Европа. Българският премиер изтъкна, че догодина предстои страната ни и Република Северна Македония да председателстват съвместно Берлинския процес, за което събитие британският премиер ще получи покана.

Британският премиер Борис Джонсън от своя страна поздрави министър-председателя Бойко Борисов за управлението на държавата и за резултатите от европейските избори. Джонсън отправи покана към премиера Борисов да посети Обединеното кралство. Българският министър-председател също покани британския си колега да посети страната ни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай