Борисов похвали Станишев за преизбирането в ПЕС

Премиерът Бойко Борисов поздрави Сергей Станишев за преизбирането му за президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС)...

Борисов похвали Станишев за преизбирането в ПЕС | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов поздрави Сергей Станишев за преизбирането му за президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС), съобщиха от офиса на Станишев. В петък в Лисабон Станишев бе избран за трети мандат начело на формацията.

"Избирайки ви за трети пореден път за свой лидер, социалистите в Европа ясно показаха каква е оценката им за свършената от вас работа. Твърдо вярвам, че демокрацията е най-голямото благо на съвременното ни общество, а неделима част от демократичния процес е опозицията. Вашата роля на колектив към властимащите носи големи отговорности и аз съм уверен, че вашият безценен опит ще бъде истински компас за всички европейски социалисти. Радостен съм, че българин е председател на второто най-голямо политическо семейство в Европа. Пожелавам ви здраве и успех в третия Ви последователен мандат като председател на ПЕС. Продължавайте да давате поводи за гордост на България", се посочва в поздравителния адрес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай