Петък,

Борисов подкара джипа към Перник

От: Рачо Рачев -
A
A
A

Веднага след видеоконферентното заседание на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов седна зад волана на джипа и потегли към Перник. Министър-председателят отиде в миньорския град за пускането на новия водопровод и качи в джипа си кмета Станислав Владимиров.

„Язовирът вече е пълен на 8, 7 милион кубика. Пълни се с много добро темпо. Природата е много милостива. Ако продължава така края на пролетта може да отменим напълно водния режим", каза кметът Владимиров.

„Идеята е след днес да направим режима от сутрин до 22 часа“, попита Борисов и получи утвърдителен отговор от кмета на града. "За щастие и в Родопите има много валежи, Белмекен е пълен", добави той.

На днешното правителствено заседание Министерският съвет даде също така съгласие „Софийска вода“ АД да предоставя водни количества на „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Перник за осигуряване водоснабдяването на град Перник и прилежащите населени места. Решението дава възможност за срок от шест месеца ВиК - Перник да получава вода от новоизградения авариен водопровод, който свързва водопреносната мрежа на град Перник и водопровода от с. Мало Бучино.

Решението за изграждане на новия водопровод беше взето във връзка със засушаването и настъпилата водна криза на територията на град Перник, намаления дебит в язовир „Студена“ и въвеждането на режим на водоползване в града. По този начин се осигури довеждането на водни количества от събирателните деривации на язовир „Белмекен“ - СД „Манастирска“ и СД „Грънчар“ до град Перник.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички