Борисов оглави външната комисия, Байрам - бюджетната (ОБНОВЕНА)

Ветеран от БСП поема икономиката и иновациите в парламента

Борисов оглави външната комисия, Байрам - бюджетната (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Комисията по конституционните въпроси бе оглавена от дългогодишната юристка в ГЕРБ Анна Александрова, заместници са й Мая Димитрова от БСП, Стою Стоев от ПП, Петър Петров от „Възраждане“ и Хамид Хамид от ДПС.

Байрам Байрам от ДПС поема бюджетната комисия, а заместници са му Асен Василев, Йордан Тодоров от "Възраждане" и Теменужка Петкова от ГЕРБ.

Икономическата политика и иновациите в парламента води ветеранът от БСП Петър Кънев, а заместници са Александър Иванов от ГЕРБ, Димо Дренчев от "Възраждане", Елван Гюркаш от ДПС и Йордан Йорданов от ПП.

Външната комисия се поема от Бойко Борисов. Негови заместници са Екатерина Захариева, Тошко Йорданов, Кирил Тодоров от "Възраждане" и младия Джем Яменов от ДПС. Няма зам.-председател от ПП-ДБ.

Енергийната комисия е с председател Делян Добрев, а членове са Искра Михайлова от "Възраждане", Драгомир Стойнев от БСП , Павела Митова от ИТН и Радослав Рибарски от ПП-ДБ.

За председател на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове бе избран Кирил Петков (ПП-ДБ). Негови заместници станаха Деница Николова от ГЕРБ-СДС, Стоян Таслаков от „Възраждане“ и Красимир Йорданов от „БСП за България“.

Парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление се ръководи от Андрей Цеков (ПП-ДБ). Негови заместници станаха Александър Ненков (ГЕРБ), Искра Михайлова (ДПС) и Константина Петрова ("Възраждане").

Парламентарната комисия по отбрана е с председател Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС. Той беше председател на тази комисия и в предходното 49-о Народно събрание. За заместник-председатели на комисията парламентът избра Ивелин Първанов от „Възраждане“, Иво Цанев от ДПС и полк. Александър Александров от „Има такъв народ“. 

Председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента стана Маноил Манев от ГЕРБ-СДС. Негови заместници са Людмила Илиева от ПП-ДБ, Цвета Рангелова от „Възраждане“ и Ертен Анисова от ДПС. 

Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специални разузнавателни средства и достъпа до данни по Закона за електронните съобщения се формира на паритетен принцип - по двама народни представители от всяка парламентарна група. Тя се председателства на ротационен принцип за една парламентарна сесия според числеността на парламентарните групи, последователно от членовете на комисията. 

За ротационен председател на комисията за настоящата сесия беше избран Даниел Митов от ГЕРБ-СДС. В състава на комисията влизат още Христо Терзийски от ГЕРБ-СДС, Атанас Атанасов и Бойко Рашков от ПП-ДБ, Ангел Славчев и Димитър Гюрев от „Възраждане“, Хамид Хамид и Шендоан Халит от ДПС, Атанас Зафиров и Иван Петков от „БСП за България“, и Александър Алексанров и Станислав Богдански от „Има такъв народ“.

Комисията по земеделие е с председател Иван Иванов от БСП. Негови заместници са Десислава Танева от ГЕРБ-СДС, Даниел Петров от "Възраждане", Атидже Алиева - Вели от ДПС и Драгомир Петров от "Има такъв народ" (ИТН). 

Комисията по труда и социалната политика е с председател Деница Сачева от ГЕРБ. Зам.-председатели са Любен Иванов от ПП-ДБ, Георги Георгиев от "Възраждане", Шендуан Халит от ДПС и Петя Ценкова от БСП.

Комисията по образование се ръководи от доц. д-р Силви Кирилов (ИТН). Двама бивши министри са заместник председатели - Красимир Вълчев от ГЕРБ и Николай Денков от ПП-ДБ.  Заместник-председатели са още Даниел Проданов от "Възраждане" и Фатима Йълдъс от ДПС.

Комисията по младежта и спорта е с председател Коста Стоянов от "Възраждане". Заместници са Красен Кралев от ГЕРБ, Кристина Петкова от ПП-ДБ и Петя Димитрова от ИТН.

Здравната комисия е с председател д-р Александър Симидчиев от ПП-ДБ. Заместници ще са Костадин Ангелов от ГЕРБ и Андрей Чорбанов от ИТН.

Станислав Атанасов от ДПС оглави Комисията за околна среда и води. Негови заместници са Младен Шишков от ГЕРБ, Татяна Султанова ПП-ДБ и Вера Александрова от "Възраждане".

Комисията по транспорт и съобщения ще се ръководи от Халил Латифов от ДПС. Негови заместници са Андрей Рунчев от ГЕРБ, Никола Димитров "Възраждане", Борислав Гуцанов от БСП и Ивайло Кючуков от ИТН.

Председател на комисията електронно управление и информационни технологии ще е бившият министър Божидар Божанов от ДБ, а заместник ще е Павел Христов от ГЕРБ. 

Комисията за култура и медии е с председател Ангел Янчев от "Възраждане" и заместник председатели Тома Биков от ГЕРБ, Стоян Михалев от ПП-ДБ и Катя Кайрякова от ИТН.

Комисията за взаимодействие с гражданското общество се ръководи от Станислав Балабанов от ИТН.

Комисията за правата на човека и вероизповеданията е с председател Надежда Йорданова от ПП-ДБ и за.-председател Георг Георгиев от ГЕРБ.

Комисията за българите в чужбина се оглавява от Ангел Георгиев ("Възраждане"). Заместник е Николай Алгафари от ГЕРБ.

Комисията по превенция и противодействие на корупцията е с председател Георги Георгиев от ГЕРБ. Негови заместници станаха Деян Дечев от БСП, Иво Цанев от ДПС, Лена Бориславова от ПП-ДБ.

Парламентарната комисия по туризъм се ръководи от Цончо Ганев от "Възраждане". Негови заместници станаха Любен Дилов-син от ГЕРБ, Иван Белчев от ПП-ДБ и Небие Кабак от ДПС.

Комисията по демографската политика, децата и семейството е с председател Костадин Костадинов, лидер на "Възраждане". Заместници са Росица Кирова от ГЕРБ, Елисавета Белобрадова от ПП-ДБ и Иван Петков от БСП. 
 

Очаквайте подробности!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай