Борисов към Дейвид Харис: Признателни сме

Премиерът се среща с директора на Американския еврейски комитет

Борисов към Дейвид Харис: Признателни сме | StandartNews.com

 

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Двамата разговаряха в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността.

Премиерът Борисов изтъкна отличните отношения на страната ни с еврейските организации в САЩ, с които България е в постоянен диалог.

„Активното ни сътрудничество с американската еврейска общност има важна роля както за развитието на българо-американските отношения и за задълбочаване на стратегическото партньорство със САЩ, така и за насърчаването на практическо сътрудничество между България и Държавата Израел“, заяви министър-председателят Бойко Борисов в хода на разговора с Дейвид Харис.

Премиерът изрази признателност към еврейската общност, която даде своя принос и оказа подкрепа на България в годините на преход към демокрация, в процеса на присъединяване към НАТО и ЕС, както и за задълбочаване на двустранния диалог със САЩ.

„България разчита американските еврейски организации да продължат да оказват съдействие за насърчаване на неизползвания потенциал за икономическо и търговско сътрудничество със САЩ“, посочи министър-председателят Бойко Борисов.

По думите му подобна активност ще доведе до увеличаване на американските инвестиции в различни сектори на българската икономика.

Премиерът Борисов подчерта, че страната ни споделя усилията на Американския еврейски комитет в противодействието на антисемитизма и екстремизма, както и за опазването на правата и свободите за всички хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай