Борисов е на посещение в Египет

Заедно с Каракачанов учмастват в откриване на нова военноморска база

Борисов е на посещение в Египет | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов пристигна снощи на посещение в Египет, където днес ще участва в официалното откриване на новата военноморска база „Бернис“ на брега на Червено море. В делегацията е и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Карачаканов.

В рамките на визитата си българският премиер ще проведе двустранна среща с президента на Арабската република Египет Абдел Фаттах Ас-Сиси, на която ще обсъдят въпроси от общ интерес за двете страни и теми от международния дневен ред, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

"Пристигнах в Египет, където утре по покана на президента Абдел Фаттах Ас-Сиси ще участвам в официалното откриване на новата военноморска база „Бернис“ на брега на Червено море. Обектът е стратегически пункт в осигуряването на южния фланг на страната. По време на посещението си ще проведа среща с президента на Египет, с него ще обсъдим двустранното сътрудничество в политическата, икономическата, енергийната, културната, образователната сфера", написа снощи Борисов във Фейсбук.

Египет е най-големият търговско-икономически партньор на България в Близкия Изток и Африка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай