Понеделник,

Борисов: Карантина за учениците - само 10 дни

От: Рачо Рачов -
A
A
A

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил карантината да се намали до 10 дни, защото децата трябва да ходят на училище. Това съобщи самият той от Брюксел, където участва във втория ден от срещата на Съвета на ЕС.

Той поясни, че мерките трябва да се спазват стриктно – да се носят маски на закрити обществени места, да се спазва дистанция и да се следи за дезинфекцията.

Освен предпазването на физическото здраве, Борисов наблегна и на психологичното и потвърди, че няма да се затварят училища. Но трябва да се спазват мерките, добави той.

Премиерът поясни, че е приет общ план на ЕК за действие срещу разпространението на коронавируса.

Но според мен той трябваше да действа от юли, а не сега панически някои държави да прилагат мерки за затваряне, които да вкарват в паника и другите страни, смята още Борисов.

Той поясни, че е обсъдена и Зелената сделка, като се очаква декември месец да се вземе решение за намаляване с 55% на вредните емисии до 2030 г. у нас.

Борисов заяви, че по какъв начин ще стане това и дали от вредните емисии на автомобили, на централите или от други сектори на стопанския живот - ще намалим, ние трябва да го направим, добави той и призна, че е много трудно държави като Българи, Чехия и Полша ще се справят с тези изисквания.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички