Борисов хвърли бомба. Голямо разкритие за министър на ПП

От ПП-ДБ няма нито един кадър, който да става за премиер и министър. Това го каза Цеков - не аз, заяви той

Борисов хвърли бомба. Голямо разкритие за министър на ПП | StandartNews.com

Източник: Фейсбук/Бойко Борисов

Голямо разкритие за Андрей Цеков, кадър на ПП и бивш министър на регионалното развитие в кабинета "Денков", направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с избиратели в Сливен. 

Доведоха го Кирил и Асен - казаха, че е добър човек, да не го атакуваме и да става министър, обяви Борисов. И допълни: "Пеевски доведе при мен Андрей Цеков като министър на ПП". Думите на Борисов бяха в отговор на Цеков, който тази сутрин по БТВ заяви, че "в разговори, в които на масата на преговори се намира пряко или косвено г-н Делян Пеевски, ПП няма да участваме".

Росен Желязков обаче закона Цеков и разказа пред всички, че като министър Андрей Цеков висял непрекъснато около ниската масичка в кабинета на Делян Пеевски и с него консултирал всяко управленско решение на ръководеното  от него министерство.

"Който спечели изборите, той ще диктува дневния ред", категоричен бе Борисов. Каза го отново в отговор на Цеков, който сутринта заяви: "Формулата за кабинет на „Продължаваме промяната“ включва той да бъде изцяло политически неутрален и с премиер, който да бъде надпартиен общественик". На настойчивите въпроси на водещата за името и личността на този енигматичен премиер, Цеков вдигаше рамене и казваше, че не знае.

"Какъв ще е този общественик", попита тази вечер Борисов. "Откъде ще си доведе министрите, зам.-министрите", не спря да се гневи лидерът на ГЕРБ на безумните политически концепции на ПП.

От ПП-ДБ няма нито един кадър, който да става за премиер и министър. Това го каза Цеков - не аз. Той не знае кой ще е този човек. Никой няма да знае за кого ще гласува. Хората искат да им кажеш - ако сме ние - ще е този и този. Те не казват, продължи Борисов.

И заяви: "Четири години няма нито един саниран блок тук. Каквото и да ти каже Цеков сутринта - на фона на нашите 3000 е нула. Който спечели изборите - ще е неговия дневен ред. Не могат да ми поставят условия - да спечелят изборите и тогава - ако ги приема. От тази група те не дават нито един от своите хора, че може да стане отговорник за тяхната програма. Вие продължавате да се обяснявате с тях. 

Когато си тръгнах - оставих 1,2 млрд. лева. Да си оправяте селата - Асен Василев ги взе и край".

"Представете си тези тръби в пътища, водоснабдяване и т.н. Над милиард сме дали за избори. Тези ще са около 100 млн. лева. Те имали две правителства, но те имат едно и половина, а ние три и половина. Тази тяхната аритметика не върви. Но няма значение. Бюджет без мнозинство означава да продължи дивия популизъм на раздаване на пари, които държавата няма.

Въпреки 5 млрд. повече събрани от НАП, дупката е 18 млрд.", отчете той.

Поне 20 гуми съм спукал по "Тракия" докато стане. Вие не усещате пътя, отивате на море, обядвате, къпете се и се прибирате. Ама питайте ги в Шумен и Търговище как са. 

За да има приоритети и да се направи план как да се излесзе от кризата - вие трябва да сте водещи.

Хората не ги интересува, че нямате пари. Все повече се затъва. Икономиката слиза надолу. Всичко можем да направим, но трябва политическа отговорност. 

Цеков е във висшия ешелон на ПП-ДБ. Да намерим премиер, министри, 28 областни управители. Дето никой не го познава. Този път сглобката иска правителството да се направи не в манастир, а в подземие. Никой да не знае. Това няма да сработи и да е трайно. Решението е основните партии да вкарат лидерите си и най-знаковите си лица. Предлагах Габровски, Росен Желязков, само и само да се съгласят. И това не сработи. Има пари в НАП, в еврофондовете. Чакат ни парите в Брюксел българинът да ги вземе. А ще ги вземе, когато има правителство, отсече Борисов.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай