Борисов дразни Тошко Йорданов, защити Бербатов

Обяви какъв трябва да е бъдещия президент

Борисов дразни Тошко Йорданов, защити Бербатов | StandartNews.com

 

Премиерът в оставка Бойко Борисов даде подкрепа на Димитър Бербатов за президентския пост на БФС, извини се на социолозите, похвали полицаите и скочи срещу Тошко Йорданов и „Има Такъв народ“. Описа и профила на бъдещия президент, когото ГЕРБ ще подкрепи. Това стана ясно по време на брифинта, който даде в централата на ГЕРБ.

Бъдещият президент ще е умен, красив, с опит, приет на запад, но с добри отношения на изток. Няма да съм аз, побърза да обяви Бойко Борисов. Той обаче заяви, че сега се е съсредоточил върху парламентарни избори, които са най-важни за „парламентарната република".

Той се извини на социолозите, защото много пъти им се подигравал, че не познавали предварително резултатите, но сега били точни с прогнозата, че ГЕРБ ще е първа политическа сила.

Попитан как ще коментира това, че депутатът от "Има такъв народ" Тошко Йорданов нарече полицаите, които пазеха на протестите "еничари", Борисов отговори: "Те добре че бяха еничарите, че един можеше да си тръгне с потури, не само с фес. Не закачайте полицаите, сега ще пазят вас. „Има такъв народ" направиха страшно много - махнаха секциите в съседните държави, приеха мажоритарния вот, решиха битовите проблеми на българите, съставиха правителство", заяви саркастично премиерът в оставка.

Не по-малко жлъчен бе и за партията на Мая Манолова.

Да си кръстиш партията "Отровно трио" и да викаш на другите токсични. Това означава, че ти мразиш повече себе си от другите. Те се ненавиждат вътре в себе си. Това са хора, които не харесват Бербатов. Не харесват успелите хора, измъчват се от това", твърди премиерът в оставка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай