Борисов: БСП вкарва троянски коне в Европа, шпиони и хора от ДС

Какво е разследвала Йончева, докато живееше със Станишев в Бояна, пита премиерът

Борисов: БСП вкарва троянски коне в Европа,  шпиони и хора от ДС | StandartNews.com

"БСП ще вкара троянски коне в Европарламента. Листата им е шпионин, Държавна сигурност, шпионин, Държавна сигурност. Единственият човек, който разбира от европейски работи е Деница Златева". Това обяви премиерът Бойко Борисов, който спешно дойде на представянето на предизборната програма на ГЕРБ.

Появата му накара кандидатът за листата Андрей Ковачев да отстъпи мястото си, за да седне Борисов, който обясни,че много му е харасело какво говорят номинираните от ГЕРБ и СДС..  

" Сега разбирам, защо нашите опоненти искат да ни вкарат в компроматна война. В листата на БСП са шпионин, ДС, шпионин, ДС. Сега ще заподозрят Русия, но тя няма нищо общо с това,  защото те толкова пъти бяха излъгани - за "Белене" и за "Южен поток". Истината е, че някой иска да им се предложи. Тези избори стават важни, защото много троянски коне ще влязат в европарламента", каза още Борисов. И се учуди как най-високопоставеният българин в Европа Сергей Станишев го няма в червената листа, което означавало, че БСП вече няма нищо общо с ПЕС. После попита какво е разследвала Елена Йончева, докато е живяла в резиденцията в Бояна като половинка на тогавашния премиер.

Борисов заяви също, че бил готов да се обзаложи, че президентският съветник Иво Христов ще е в листата, защото видял как се гледат със соцлидера Корнелия Нинова. 

"По всяка една тема показахте компетентност и никой няма да ни надбори или да излезе по-добре подготвен", похвали своите кандидати премиерът. После повтори, че ГЕРБ се е изял шамарите и си е научил уроците от скандалите с апартаментите. После призна, че му иде да вземе един чук и да троши тераси и апартаменти, заради които сега партията търпи укори. Компроматите на БСП пък били правени по учебниците на КГБ. "Толкова гадни, че да се отвратиш като ги правиш".

След това Борисов се зае да напомня за успехите на сегашното управление. Той напомни, че по време на БГ европредседателството у нас се е състояла срещата ЕС-Турция, докато сега, когато Румъния е в тази роля, срещата ЕС-Китай се е провела в Брюксел.

Премиерът подчерта, че в рамките на няколко часа финансовият министър Владислав Горанов е подписал във Вашингтон договор за създаването на изнесен център в София на Световната банка в София, а китайският премиер, хванат ръка за ръка с Борисов, е обявил, че  глобалният мозъчен тръст на инициативата "16 плюс 1" ще бъде в нашата столица. 

Борисов намекна също, че "Фолксваген" е избрал България за бъдещия си завод, макар да не влезе в подробности.

"Имам предчувствие, че инициативата за Берлинския процес следващата година ще се проведе в София.  Случайно си говорихме с канцлера Ангела Меркел, която  отново похвали българското председателство и  от реакциите стана ясно, че сме добре оценени и колкото повече се отдалечеваме от председателството, толкова повече се въздиша по него. България се дава за пример и за справяне с мигрантската вълна", каза още Борисов. 

И завърши с призив активистите на ГЕРБ да обясняват на хората, че ще стават все по-добри.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай