Борисов: Безплатното за едни е по-високи данъци за други

Надпреварата на политическите партии за това дадено нещо да бъде безплатно, ще доведе до тежък катаклизъм, смята премиерът

Борисов: Безплатното за едни е по-високи данъци за други | StandartNews.com
Надпреварата на политическите партии за това дадено нещо да бъде безплатно, ще доведе до тежък катаклизъм, смята премиерът Данъци не пипаме, толерираме бизнеса, каза той

„Ние данъците нямаме да пипаме – това е най-добрата среда. Инвестиции и стабилност – това е, което сочат кредитни агенции, ние ще държим прогнозируеми данъци до края“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на юбилейния пети годишен бал на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

В изказването си пред българския бизнес премиерът посочи, че в момента приходните агенции работят активно и допълни, че единственият шанс да се вдигнат доходите е тази икономическа стабилност да продължи.

„Надпреварата на политическите партии за това дадено нещо да бъде безплатно, ще доведе до тежък катаклизъм. Безплатното за едни, означава по-високи данъци за други“, обясни Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: Съвет на коалицията – когато кажат патриотите

Ще продължим да толерираме и малкия, и средния, и едрия бизнес, увери премиерът. Пред представителите на бизнеса у нас премиерът Борисов сподели добрите си впечатленията от посещенията във високотехнологичните и индустриалните заводи и още веднъж заяви, че размерът на данъците в страната няма да се променя.

Бойко Борисов каза още, че България е в крайната фаза за влизане в чакалнята на еврозоната, както и че страната ни се справя изключително успешно с опазването на външните граници на ЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай