Борисов: 19 млн. на ден е циркът в НС

Това коментира премиерът в оставка Бойко Борисов

Борисов: 19 млн. на ден е циркът в НС | StandartNews.com

По 19 млн. лева на ден струва това шоу в парламента. Това коментира премиерът в оставка Бойко Борисов след срещата между евролидерите в Портов, в която той участва онлайн.

Борисов заяви, че ЕС е най-доброто място за живеене.

Напомни, че правителството поставило образованието в основен приоритет. Отбеляза онлайн обучението на учениците по време на пандемията. Изтъкна общата декларация на евролидерите, приета след срещата в Порто. Поясни, че това те са започнали да го правят още преди 4 години, като напомни, че са върнали над 50 000 в клас.

Било важно да се обучават децата в специални умения, за да участват след това на пазара на труда. Поясни, че сега на нас са ни нужни машинни инженери и технолози. Това, което в бъдеще ще се развива, каза Борисов.

Относно дигиталния сертификат заяви, че целта не била да затруднява, а точно обратното.

България била една от първите в ЕС, които реализира услуга за предоставянето на сертификати. Така на 7 май били извършени тестове на съвместимост на системата ни с тези на Швеция, Румъния и други.

Така Швеция успешно са валидирали и разчели данните от нашия е-сертификат. Пак на 7 май били проведени тестове за интеграция на дигиталните сертификати в ЕС. България успешно представила свой криптографски материал. На 14 май ново тестване. Така след това България ще бъде една от първите страни, при стартирането на системата в ЕС от 1 юни.

"По 19 млн. лева на ден струва това шоу в НС. Хубаво, че го закриваj, иначе щяхме да фалираме",каза Борисов. Поясни, че ще се постараят отново да са първи на вота. Две неща свършили в НС за това време - ИК и споразумението за еър полисинга.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай