Борислав Цеков разобличи "Промяната". Корумпиран сенатор - партньор на ПП-ДБ

222 години затвор чакат осъдения Робърт Менендес

Борислав Цеков разобличи "Промяната". Корумпиран сенатор - партньор на ПП-ДБ | StandartNews.com

Скандален сенатор, осъден за доказана корупция, се оказа партньор на "Промяната" и част от нейното "антикорупционно мнозинство". Разкритието направи конституционалистът доц. Борислав Цеков във Фейсбук

Един американски сенатор от Демократическата партия, Робърт Менендес, беше признат за виновен по всички 16 обвинения в процес за корупция, подкуп, изнудване, измама, възпрепятстване на правосъдието. По всички тези обвинения се полагат до 222 години затвор, написа Цеков.

И продължи: "Какво общо има това с България ли? Този сенатор е част от "антикорупционното мнозинство" на ППДБ. През 2021 г. същият подписа (може да се предполага, че е срещу заплащане) "отворено писмо" до България. То беше писано от родни соросоидни активисти и съдържаше всички техни опорки за "завладяната държава", затънала в корупция и пр. Това писмо беше развявано като знаме от техните говорители и хранени журналисти-активисти".

"След това, в края на декември миналата година, "Продължаваме промяната" сключи договор с лобистката фирма М&М, която е финансирала предизборните кампании на корумпирания Менендес. 

Добре са се намерили "антикорупционерите" - нашичките с пуделите с пачки, контрабанда и кеш в торби, а отвъдокеанският чичко - в затвора за корупция", продължава постът на доц. Борислав Цеков. 

Антикорупционно ми е, завършва той.

Кой е Робърт Менендес? Той е във Вашингтон над три десетилетия, първоначално като част от Камарата на представителите. Смяташе се за важен съюзник на Джо Байдън в защитата на американското влияние в чужбина.

Някога могъщият демократ от Ню Джърси бе съден заради няколко припокриващи се според прокуратурата схеми за подкупи: Менендес и съпругата му взели стотици хиляди долари в брой, златни кюлчета и плащания по коли и ипотеки от бизнесмени, поискали помощта им, пише "Дневник".

В замяна Менендес помогнал да се насочат милиарди долари помощ за Египет, където един от бизнесмените, Уаел Хана, имал връзки с държавни служители. Менендес беше обвинен и в опит да повлияе на криминални разследвания, включващи други двама бизнесмени, Фред Дайбес и Хосе Урибе.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай