Бомба от Костадинов! Тайни разговори за кабинет между "Възраждане" и пепетата

Хората на Кирил и Асен отричат

Бомба от Костадинов! Тайни разговори за кабинет между "Възраждане" и пепетата | StandartNews.com

Нов скандал гръмна на политическия терен и подпали чергата на преговорите за кабинет. След консултациите при президента Румен Радев лидерът на "Възраждане" хвърли бомба.

Водили сме разговори със знакови хора от ПП-ДБ и смятаме да продължаваме да ги водим. Няма да ви кажа кои са. Или ще се създаде правителство, което ще изключи ГЕРБ и ДПС, или ГЕРБ и ДПС ще създадат правителство, което ще изключи тока на политическата система, каза Костадинов. Още в откритата част на разговорите той заяви пред Радев, че партията му е готова да вземе третия мандат за правителство и за предложи кабинет с ПП-ДБ, БСП, ИТН и Величие.

По думите на Костадинов разговорите с ПП-ДБ продължават. 

Визията е, че кандидатът за премиер може да бъде от „Възраждане“, ако няма подкрепа – няма да бъде от „Възраждане“.

Костадинов изтъкна, че по отношение на референдумите "Възраждане" и ИТН нямат почти никакви различия. 

С ПП-ДБ пък "Възраждане" нямали разминаване по въпроса за съдебната реформа. Костадинов припомни, че с гласовете на "Възраждане" в 47-ото НС е била ликвидирана специализираната прокуратура.

"Те имат виждания по отношения на външната политика. Имаме решенията и казах какви са те - референдуми. Очевидно е, че нито ние сами, нито ПП-ДБ, които имат само един депутат повече от нас, можем да определяме външната политика на страната", подчерта Костадинов. 

"Нашата ръка е протегната", завърши той. 

Пепетата подскочиха като ужилени разкрития на Костадин Костадинов. Малко по-късно те пуснаха специална позиция във Фейсбук.

Във връзка с направените по-рано днес изявления от страна на лидера на партия „Възраждане" Костадин Костадинов заявяваме, че никой от коалицията ПП-ДБ не е водил разговори за съставяне на правителство с представители на партия „Възраждане", съобщиха от ПП-ДБ. 

"ПП-ДБ е проевропейска и антикорупционна коалиция. На вчерашните консултации при президента председателят на парламентарната група на ППДБ Николай Денков заяви официално и недвусмислено, че коалицията не може да влезе в разговори с партия „Възраждане" за съвместно управление поради диаметрално противоположните виждания на двата политически субекта за посоката на развитие на България", пишат още от ПП-ДБ.   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай