Близнашки: Божков и Цв. Василев да дават показания

Извънредното положение пресече сценария за създаване на хаос в държавата, каза бившият служебен премиер

Близнашки: Божков и Цв. Василев да дават показания | StandartNews.com

Тези хора - Цветан Василев и Васил Божков трябва да дават показания, а не интервюта. Това коментира най-големият специалист по конституционно право у нас и бивш служебен министър проф. Георги Близнашки пред БНТ. Повод бяха поредните атаки на бизнесмена с 18 обвинения Васил Божков, който се крие в Дубай .

 По думите му за първи някой се опитва да вкара олигархията в правия път. "Много политици бяха на хранилка при Васил Божков", каза проф. Близнашки. И припомни как през 2007 година сме се представили пред света с частната колекция на Божков.

Относно постоянните атаки, комикси и картинки, с които хазартният бос се опитва да внуши, че е бил притискан от властта, Близнашки заяви, че Божков трябва да разкаже тогава и за Пламен Орешарски и за Сергей Станишев.

"Той не е светена вода ненапита. Вътре в игрите  е от много години насам. Не отдавайте значение на комиксите", заяви Близнашки.

Близнашки заяви, че извънредното положение е пресякло сценария за създаване на хаос в държавата. По време на кризата станало ясно кои са истинските ценности. Междувременно опозицията не се стърпяла и започнала да търси изяви отново. Близнашки даде пример с протестите, организирани веднага след извънредното положение от партия "Възраждане" на разследвания за финансови злоупотреби Костадин Костадинов. Наред с това Близнашки даде пример и с активността на бившия омбудсман Мая Манолова, която също бързала да се покаже, "когато дойде време да се дели властта" при един следващ разноцветен парламент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай