Бивш депутат дари джип на съпартийци

Бивш депутат дари джип на съпартийци | StandartNews.com

Гюнай Хюсмен разигра на томбола луксозното возило, благодари на актива в Исперих за изборната победа на ДПС в региона

Разград. Бивш депутат от ДПС разигра на томбола луксозен джип, купен от него като подарък за съпартийците му от Исперих, работили за победата на движението на последните парламентарни избори.

Гюнай Хюсмен, който до преди месец бе общински председател на ДПС в лудогорския край, беше осми в партийната листа, но благодарение на преференциалния вот стана трети и влезе в 43 НС. Заради своеволието си, да води персонална кампания, през ноември той бе изключен от ПГ на движението и снет от председателския пост на местната структура в родния си град.

„Независимо от станалото аз изпълнявам обещанията си. По време на кампанията казах, че ако ДПС успее да вземе три от четирите мандата в Разград, което всички считаха за изключено, ще спестявам заплата си от парламента и ще купя джип за хората, които работиха за нашата победа", обясни мотивите си независимият днес народен представител.

Хюсмен, който е един от големите земеделски производители в Североизточна България , има успешен бизнес и никога не е крил благосъстоянието си. „През декември взех и втората си заплата от НС, прибавих към спестените пари и свои лични средства и купих джипа. Той е втора употреба, но е в отлично състояние, оборудван с всички екстри", похвали се Гюнай пред закичения с панделки „Рейндж Роувър". Култова табела с цифрите 0088 висеше отпред на возилото. Осмицата е преференциалното число, с което новоизпеченият депутат влезе в парламента, , тя е трета в поредицата след две нули, а след нея втора осмица показва, колко мандата има ДПС в Разград.

Гюнай призна, че дълго обмислял как най-справедливо да определи при кого да иде големият джакпот. За да няма съмнение в честността на процедурата, той съставил списък на всички 23 селски кметове, избрани в общината с гласовете на ДПС, когато той е бил общински председател. Прибавил лидерите на селските структури на партията, членовете на СИК, застъпниците и представителите, работили в исперихско за ДПС на последните избори. Поредицата от 150 имена на активисти Хюсмен завъртя в стъклена урна пред очите на голяма част от кандидатите за наградата. Късметлията бе определен в присъствието на нотариуса на Исперих Радомир Александров, който гарантира законността на депутатското тото.

44 годишната Ниргюл Хасан, чистачка в кметството на село Бърдоква грабна джакпота. По време на изборите тя била член на секционната комисия в селото и така получила шанса да се бори за партийната печалба. Тя не присъстваше в залата, когато извадиха листчето с нейното име. Нейният шеф кметът на селото Ведат Шефкет узна пръв за късмета на Бърдоква и повика на пожар щастливката. „Не знам какво да кажа. В шок съм. Винаги съм работира за ДПС, не за награда, но сега се радвам много . Аз нямам книжка, но мъжът ми е автобусен шофьор, дъщерите ни са студентки и двете имат книжки, хубаво ни е.", развълнувано обясняваше Ниргюл, докато вземаше ключа от депутата дарител. Щастливите съпрузи веднага влязоха в луксозното возило, докато една от дъщерите им правеше селфита на печелившата фамилия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай