Биков видя пазарлък за субсидиите

Братството на почтените сменя закони на килограм, каза той

Биков видя пазарлък за субсидиите | StandartNews.com

Пазарлък за комисията „Росенец” и намаляването на партийните субсидии на 1 лев за глас видя зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков.

Очевидно вчера сте се спазарили, защото ги няма точките за "Росенец" и намаляване на партийната субсидия, каза Биков в декларация от името на групата по повод вчерашния провал на пленарното заседание и днешния старт на НС с променен дневен ред.

"Вчера гласувахме против дневния ред поради няколко причини. Най-маловажната от тях е, че ние не сме част от мнозинството в този парламент и е нормално да изразяваме своето несъгласие с дневния ред, който се предлага от настоящото парламентарно мнозинство. Това, че то в някакъв момент не е успяло да се спазари, изобщо не е наш проблем. Той е ваш. Очевидно вчера обаче сте се спазарили, защото виждам, че две точки от дневния ред ги няма. Първата точка е "Росенец". Кой клекна сега за "Росенец". Няма я точката за намаляването на субсидията от 8 на 1 лв. Айде сега да питам кой клекна на субсидията и на кого? По-важната причина, заради която гласувахме против този дневен ред е, че ние не сме съгласни, че това е дневният ред на българското общество”, заяви Биков.

По думите му ГЕРБ е притеснена от това какво може да се случи с държавата след мощното законодателство на килограм от братството на почтените. "Точка първа в дневния ред в момента е избор на Министерски съвет. Вие абдикирахте вчера от този важен ангажимент към българския народ. Вие не предложихте нито структура, нито състав, нито програма на ново правителство. За сметка на това сте предложили ново законодателство между 10 и 15 млрд. лв. на българските данъкоплатци без да е ясно кой ще го изпълнява", каза още Тома Биков.

"Искате да променяме Изборния кодекс с пълното съзнание, че най-вероятно изборите ще бъдат само след два месеца. Искате да приемаме закони на килограм, които ви служат единствено и само за предстоящата предизборна кампания да обяснявате на хората колко много неща сте предложили и как те не са били приети, защото най-вероятно така ще стане, защото няма да има време, но в същото време приемате радикални промени в съдебната система например", заяви още Тома Биков. Той коментира, че вече е прието на Правна комисия да се разпуснат Специализирания съд и Специализираната прокуратура без обществено обсъждане, без консултации с европейските институции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай