Биков: БСП участва в организирана престъпна група

Според Биков благодарение на хладнокръвната полицейска намеса е била предотвратена по-сериозна ситуация

Биков: БСП участва в организирана престъпна група | StandartNews.com

Управляващите от ГЕРБ остро осъдиха снощните сблъсъци по време на антиправителствения протест, при които пострадаха няколко души и беше направен опит за нахлуване във втората сграда на Народното събрание (бившия Партиен дом).

Депутатът Тома Биков предизвика недоволството на левицата в пленарната зала, като по време на изказването си заяви, че волно или неволно БСП участва в организирана престъпна група.

Според Биков благодарение на хладнокръвната полицейска намеса е била предотвратена по-сериозна ситуация.

В декларация, прочетена от Тома Биков, се казва, че не трябва да се допуска напрежение. Той порица БСП за това, че са застанали на страната на Васил Божков, за когото има данни, че стои зад ексцесиите.

"Не превръщайте един криминален казус в политически", предупреди Биков.

От парламентарната трибуна той каза още: "Снощи криминални банди, платени от Васил Божков, атакуваха Народното събрание, заливаха със запалителна течност полицаи и мирно протестиращи граждани, хвърляха боя, искаха да щурмуват сградата и да влязат вътре, сбиха се помежду си и всичко това е част от сценарий, за който ние предупреждавахме и най-вече вас, чийто лидер декларира, че има два начина правителството да падне – единият през вота на недоверие, а другият – през вандалски актове"

И настоя, че с подобни актове на насилие никой не печели. Попита къде е и Румен Радев, който "със свита в юмрук ръка" е призовал хората към сваляне на правителството.

"Лидерството се поема от мътилката от обществото, от неговата тиня. Тези хора, които заливаха полицаи със запалителна течност, се борят за едни пари, които им се пращат от Дубай", каза още депутатът.

"Не участвайте в сценарий на организираната престъпност. Направете така, че вашите хора на протеста да спазват закона. На всички, които протестират с чисто сърце, нека си дадат сметка, че ако държавата е слаба, мафията е силна", подчерта още Тома Биков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай