Безпрецедентна криза! Радев направи нещо невиждано

Изборите се отлагат, Главчев остава

Безпрецедентна криза! Радев направи нещо невиждано | StandartNews.com

Безпрецедентен скандал при представянето на служебния кабинет. Румен Радев пряко се намеси във формирането на правителството на Горица Грънчарова и обяви, че няма да разпише указа за кабинет. Причината е, че в него остава вътрешният министър Калин Стоянов.

Горица Грънчарова представи екипа си. В него Росен Карадимов бе предложен за икономически вицепремиер, повечето министри запазваха постовете си, включително Калин Стоянов.

Стоянов не гарантира провеждането на честни избори, заяви Румен Радев.Давам ви срок до 15 часа днес да го смените, каза Радев, погазвайки конституцията и принципа на разделение на властите

Поради обществената чувствителност по темата МВР най-много срещи направих именно с представители на тази система, отговори Горица Грънчарова.

Разговарях с вътрешния министър Калин Стоянов, със синдикатите в МВР, с директорите на областни дирекции на вътрешното министерство, с директора на Главна дирекция „Гранична полиция, с директора на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", срещнах се и с протестиращите. Видях единната позиция на всички в системата, които застават зад професионализма на г-н Стоянов. Чух от тях да казват: „Той е един нас, стои зад гърба ни, гарантира спокойствието на системата, диалогичен е, взима оперативни решения и комуникира всеки ден с нас, обнови материалната ни база, нещо което от десетилетия не беше правено. Телефонът му е включен 24/7, изслушва ни", каза Грънчарова.

Аз съм експерт, продължи Горица Грънчарова. "Като одитор аз съм научена това, което ми се говори да го проверявам. Неслучайно нося папки с документи и справки, но аз съм направила и проверка в съответната система. Така че аз съм взела убедено решение министър Калин Стоянов да бъде министър на МВР, а ваше право е вие да решите", каза още тя.

Радев я попита дали е готова да се възползва от допълнителното време до 15,00 часа и да потърси друг човек за мястото на Стоянов.

"Няма как да ви предложа. Аз съм се срещнала с всички нива в МВР. Взела съм своето решение убедено, информирано и експертно. Винаги това е бил подходт в работата ми, така че няма как да си променя за няколко часа убеждението кой трябва да бъде министър на вътрешните работи. Отговорността за представяне на кабинет е моя, но преценката е ваша", отговори му Кожарева.

При това положение няма да подпиша указа за служебен кабинет, обяви Румен Радев, създавайки невиждана досега политическа криза.

Утре клетва в парламента няма да има, служебният кабинет на Димитър Главчев остава, заяви Радев и хвърли страната в хаос.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Master
преди 1 месец

Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:---- https://use.my/arctik

Откажи