Без медийни издатели комисионери по пътя на газа

Борисов на инспекция на интерконектора

Без медийни издатели комисионери по пътя на газа | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов е на инспекция на интерконектора Гърция-България заедно с министъра на енергетиката Теменужка Петкова. Работата не е спряла. Строим на гръцка и българска територия, заяви премиерът. "Ще направим една конферентна среща, за да се уговорим кога да се срещнем на терен на трасето. Работата е трудна, но сме в срок и не сме спирали", каза и Борисов по повод проекта. 

Министър Петкова заяви, че е приключена и археологията при работите и са спазени всички изисквания за опазване на културното наследство, като има открити 28 артефакта. Съобразени са и всички екологични изисквания по ОВОС, уточни тя. 

"Сега като стане готов, и Кърджали ще може да се газифицира и ще има нови възможности за икономиката", отчете премиерът. Той попита шефката на пресцентъра си Севдалина Арнаудова дали трябва да говори пред медиите, но тя заяви, че не е канила никакви медии на място. 

Премиерът Борисов разговаря с работници на обекта, както и ръководители, като се поинтересува докъде върви строежа и на гръцката страна. 

"На опозицията им е много неприятно и това не могат да простят - сега 5 вида газ могат да дойдат тук, напълно независими ще бъдем. Благодарение на нас се прави този проект и ще го има за България! А те спряха и Южен поток и не направиха нищо. Това не могат да ни простят", каза Борисов и уточни, че много комисионери са отстранили от този пазар и проекти. 

"Сега медийни издатели комисионери, имаше трима такива от Русия до България, ги няма. А сега осигурихме с близо 40% по-ниска цена на газа. Това се дължи на нашата искреност със Запада и Изтока, Путин и Ердоган, Тръмп, Урсула фон дер Лейен.

Сега защо карат след нас, това не разбрах. Като патиците", зачуди се премиерът за това, че е преследван от регионални медии.   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай