Петък,

Берлин натиска да не поставяме условия на Скопие

От: Рачо Рачев -
A
A
A

Председателството на Съвета на ЕС, което в момента е в ръцете на Германия, призова днес пред Северна Македония да не бъдат поставяни допълнителни условия за преговори за членство в Общността.

Становището бе изразено от германския държавен министър Михаел Рот (на снимката) в отговор на въпрос на пресконференция след днешното заседание на Съвета на ЕС по общи въпроси.

Подготвяме първата междуправителствена конференция с Албания и Северна Македония за декември, съобщи той. Германското председателство се старае да бъде честен посредник, да гради здрави мостове. Стараем се да обсъждаме въпросите с българските партньори, защото трябва да работим на основата, която заедно положихме, добави той.

Не трябва да поставяме допълнителни изисквания и условия, които не са част от заключенията на Съвета на ЕС. Призовавам всички за конструктивен дух. В интерес на всички в ЕС, особено на съседите на страните от Западните Балкани, е държавите от региона да имат европейска перспектива, добави той. Рот заяви това по повод разпространени цитати от документ за условията на нашата страна за подкрепа за Скопие, отбелязва БТА.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички