Бат Сали: Етикетът „циганин" трудно пробива в обществото

Бат Сали: Етикетът „циганин" трудно пробива в обществото | StandartNews.com

„Етикетът „циганин", лепнат на моя етнос, трудно пробива в нашето общество. От десетилетия циганите сме гонени". Това заяви в Деня на ромите депутатът от ДПС Александър Методиев пред бТВ.

"Циганите са добри, изстрадали хора, които се стремят да допринесат по всякакъв начин за благото на България", поясни той.

„Негативното отношение към нас излиза от това, че политическите партии печелят дивиденти на гърба на ромите – когато има нещо негативно в нашата страна, то се приписва на ромите", коментира депутатът, известен като Бат Сали.

Александър Методиев разкритикува депутатите от Патриотичния фронт, които използваха обидни думи и квалификации по адрес на ромите в България. „Навсякъде има зли зрънца – в един килограм жито винаги ще намерите гнило зрънце, но винаги, когато има негативизъм в цялата страна, обвинението е към ромите. Има голям процент битови инциденти в цялото общество. Медиите винаги се спират на негативните неща при ромите", подчерта още депутатът.

„Не само в нашия етнос има гнили зрънца, има ги и в съществуването на цялото общество, има го от самото създаване на човека", посочи още Методиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай