Баща на четири дъщери помага на екоминистъра

Баща на четири дъщери помага на екоминистъра  | StandartNews.com

Красимир Живков бил два мандата кмет на Правец и губернатор на София-област

Красимир Живков е новият заместник-министър на околната среда и водите. Той е бил два мандата кмет на Правец. През 2003 г. е излъчен от БСП, а три години по-късно е преизбран от името на Инициативен комитет. През 2009 г. Живков е назначен от премиера Бойко Борисов за областен управител на София-област. Тогава опитът му като кмет му помага в диалога между държавната и местната власт. А добрата комуникация между тях е много важна и за новия му пост в МОСВ като заместник на Ивелина Василева.

През цялата си професионална кариера Красимир Живков е свързан пряко с екологията. От 2010 г. до 2013 г. е бил член на Комитета за наблюдение на Оперативна програма "Околна среда". Председател е на Асоциацията за ВиК на територията на София, работил е и за създаването на Регионално сдружение за управление на отпадъците на територията на Ботевград, Етрополе и Правец. Принос към опазването на природната среда е и съдействието му за изграждане на екопътеки в Средногорието. Като областен управител Живков е бил инициатор на проект за единодействие между гражданското общество и изпълнителната власт за "Зелени региони". Той е наясно и с адекватните реакции при бедствия и кризи не само защото му се е налагало да действа в такава обстановка като кмет и губернатор, но и защото през 2012 г. е организирал специална конференция на тема "Действия при кризи - роля и отговорност на държавната и местната власт" под патронажа на Кристалина Георгиева.

Преди да се захване с управленски задачи, Живков завършва история в Москва. След това е работил в Младежкия дом в Правец. Бил е директор на училище "Васил Левски" в най-малкия университетски град у нас. Специализирал е държавни и общински финанси в Икономическия университет в Свищов. Според местните за годините, прекарани в общината на кметуване, е направил изключително много за родния си град.

Като типичен представител на зодия Дева зам.-министърът е земен, подреден и отговорен. В същото време обаче е много колоритна личност, коментират хората, които го познават.

Красимир Живков е горд баща на четири дъщери. "Най-малката се казва Калина и се роди на 3 октомври 2010 г.", разказа той. Запален е по футбола и признава, че е фен на ЦСКА. Обича всичко да е в червено като екипите на любимия му отбор. Другите му любими занимания са баскетбол и футбол. Всяка събота рита топка с приятели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай