Бареков дава рамо на успешните кметове от ГЕРБ

Бареков дава рамо на успешните кметове от ГЕРБ | StandartNews.com

Стара Загора. "Всички успешни кметове, избрани от ГЕРБ, могат да разчитат на нашата протекция, гражданска и политическа, ако не получат подкрепа и разбиране от правителството на Орешарски". Това заяви лидерът на „България без цензура" Николай Бареков при откриване на партиен офис на движението в Града на липите в събота.

Той е провел предварителна среща със старозагорския градоначалник Живко Тодоров и неговия екип и е обещал да даде рамо за изграждането на голяма спортна зала като софийската Арена „Армееец" и в Стара Загора.

„Ние не искаме кметовете да напускат своята партия, ние водим кампания не срещу ГЕРБ, а срещу одиозни фигури като Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Цецка Цачева", поясни Бареков. Според него много от тези успешни кметове вече не се чувстват като политически лица, а осъзнават, че принадлежат на своите градове. „Но да се срамуват, че са избрани от ГЕРБ е недопустимо, защото и това се иска от тях на места", добави Бареков и прогнозира, че много от кметовете ГЕРБери на следващите местни избори ще се явят като независими.

Той се е надявал, че правителството на Орешарски ще бъде добър партньор на добрите кметове като старозагорския Живко Тодоров и бургаския Димитър Николов, но след последните назначения вече не е оптимист. „БСП и ДПС са се впили в кацата с мед, вървят по места и назначават само свои кадри", даде пример лидерът на "България без цензура". Според него провалът на кабинета Орешарски ще дойде от дистанцирането от реалните кметове в страната и от партийните назначения във всички сфери.

Николай Бареков откри официално офис на „България без цензура" на пъпа на Стара Загора. Мястото е наето за 6 месеца, а наемът е по 1000 лв на месец.

Бъдещите учредители на партията на Бареков ще се съберат идната събота във Велико Търново, а учредителният конгрес ще бъде в столицата между 21 и 25 януари догодина. Двама от партньорите за евроизборите - ВМРО и ЗНС, вече са сигурни, а разговори се водят и с други центристки партии с авторитет и минало. Партньори на "България без цензура" за европарламент ще бъдат и две граждански формации – "Гражадански контрол"  и „Сила".

Бареков и неговият екип проведоха и среща с гражданството, на която присъстваха и лидери на ГЕРБ като кметът на Раднево Юлиан Илчев и активисти от Казанлък, Мъглиж и други селища от Старозагорско.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай