Банов: Борисов ми каза: Върви, работи, действай

Обясних ситуацията на премиера Бойко Борисов, той ми каза да продължа да работя, а след като излезе проверката, ще разсъждаваме. Това съобщи министърът на културата Боил Банов пред бТВ...

Банов: Борисов ми каза: Върви, работи, действай | StandartNews.com

Обясних ситуацията на премиера Бойко Борисов, той ми каза да продължа да работя, а след като излезе проверката, ще разсъждаваме. Това съобщи министърът на културата Боил Банов в предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

Банов изтъкна, че въпросният служител Ангел Ангелов, който е направил записите срещу него, е започнал да го заплашва, след като е бил уволнен от ведомството, а до преди това се е държал неадекватно при изпълняване на работните си задължения.

„Заплахите започнаха след като беше уволнен, през хора, директни заплахи - ще те размаже, той те е записвал, ще те съсипе“, заяви министър Банов. Той обясни, че не е подал сигнал към конкретните органи за това, че е бил рекетиран, защото не е получавал заплахите от първо лице. Относно записа срещу него, министърът на културата смята, че той е манипулиран.

„Подправен, нагласен, рязан, съчетаван с други разговори, за да се получи нещо, от което мога да бъда рекетиран. Вкаран съм в капан. Защитавал съм националния интерес от началото до края и не само при този проект, а в цялата си работа“, отбеляза той.

„Този човек Ангел Ангелов, рекетьорът, с неговия Иво Костов, с който отвън рекетират, пукат гуми, плашат през трети и пети лица, записват, мачкат. Този човек е същият човек зад кадъра. Тук е грозотата. Целта на тази манипулация е да се насади в обществото, видите ли има качествен сериозен служител, който записва, и още един вътре, който ще бъде свидетел“, допълни Банов. Според него в момента Елена Йончева заблуждава цялото общество.

Относно това дали ще подаде оставка, Банов изтъкна, че всеки министър е в оставка винаги. Той отбеляза, че е имал среща и с министър-председателя Бойко Борисов. „Разговаряхме, обясних му ситуацията, каза върви, работи, действай, като излезе проверката, разсъждаваме“, подчерта Банов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай