Балканската четворка чертае транспортни проекти

Красен Кралев преговаря в Белград за общото домакинство на Мондиал 2030

Балканската четворка чертае транспортни проекти | StandartNews.com

Общи проекти в транспорта, инфраструктурата и енергетиката, развитието на икономическото сътрудничество, укрепването на регионалната стабилност обсъжда в Белград премиерът Бойко Борисов. Той участва в среща на върха на Балгарската четворка. Снощи Борисов имаше работната вечеря с премиера на Гърция Алексис Ципрас и с президента на Сърбия Александър Вучич.

Очаква се на днешната срещата министър-председателят на Румъния Виорика Дънчила да запознае четиристранния формат с приоритетите на предстоящото Румънско председателство на Съвета на ЕС, което стартира на 1 януари 2019 г.

В делегацията на министър-председателя в Белград е министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който снощи участва в работна вечеря на министрите на спорта и ръководителите на футболните федерации на България, Гърция, Румъния и Сърбия. Те обсъдиха възможностите за сътрудничество. Днес министрите и ръководителите на футболните федерации ще имат отделна четиристранна среща, на която ще се постави въпросът за лансирането на обща кандидатура за домакинство на Мондиала през 2030 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай