Балабанов повдигна завесата. Разкри как ще стане кабинетът

Много интересна формула за властта

Балабанов повдигна завесата. Разкри как ще стане кабинетът | StandartNews.com

Зам.-председателят на ПГ на ИТН Станислав Балабанов повдигна завесата за съставянето на кабинет. Ако третият мандат бъде даден на „Има такъв народ” ние ще отправим покана към всички партии, заяви Балабанов. Добри експерти има в и ГЕРБ, и в ДПС, подчерта Балабанов.

Добри експерти има и в „Продължаваме промяната – Демократична България”, там проблемът са лидерите, продължи депутатът. Така ще видим можем ли всички заедно да измъкнем България от кризата, каза още Балабанов. И допълни: Ако другите партии не искат, отиваме на избори.

В момента ИТН подготвя програма с конкретни политика. А парите за решаване на проблемите ще вземат от контрол на бюджета, стана ясно от думите на Балабанов.

Единствената политическа формация с разум в 50-ия парламент е ИТН. Вчера "Има такъв народ" гласува, за да отпуши работата на парламента, каза Балабанов в интервю за бТВ.

За да стартира един парламент, трябва да има председател. Това не означава коалиция с безпринципни партии, каза той и добави, че не влизат в коалиция. Показахме, че може да носим отговорност, подчерта Балабанов.

Няма да подкрепяме правителство с първия мандат и с втория, категоричен бе той. 

По думите му ИТН е първата партия, доброволно отказала се от властта. Заради ИТН Борисов никога повече няма да е министър-председател, каза Балабанов.

Той коментира, че партията е продуктивна и винаги е давала свобода, затова много хора са я напуснали. "Величие" е продукт на ниската избирателна система, каза Балабанов. Когато софрата е по-важна от клетвата, е унизително за избирателите. Не може да закъснееш за клетва, категоричен е той, като визира председателя на "Величие" Николай Марков.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай