Бъчварова търси нов дом за ромите от Гърмен

Бъчварова търси нов дом за ромите от Гърмен | StandartNews.com

Търси се евентуално място, което да се предложи за настаняване на засегнатите жители в Гърмен, чиито жилища вероятно ще бъдат съборени. Това заяви вътрешния министър Румяна Бъчварова днес, цитирана от БГНЕС.

По думите й се прави всичко възможно в правомощията на МВР. „Всички държавни институции, които са на местно ниво, влязоха на проверка, включително и ЧЕЗ, които по тяхно желание влязоха, за да установят действителното положение", допълни още тя.

Направени са проверки и са издадени няколко акта, но вътрешният министър посочи, че нарушенията са по-малко, отколкото са очаквали.

След разговор с кмета и областния управител е започнато търсене на евентуално място, което да се предложи за настаняване на засегнатите жители. „Въвеждаме видеонаблюдение. Не мисля, че има друга ефективна мярка към момента за справяне със социалната и обществена ситуация", коментира Бъчварова.

В момента се сформира Междуведомствен комитет за превенция на конвенционалната престъпност, като се планират и разговори с кметове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай