Неделя,

Бъчварова подхвана охраната за вота

От: Администратор -
A
A
A

Охраната на обществения ред и осигуряване на спокойното провеждане на местните избори бе един от акцентите в разговорите на вътрешния министър Румяна Бъчварова с директорите на областните управления на полицията в Монтана и Враца Ивайло Антонов и Димитър Газибарски. Вчера тя бе на посещение в двата града.

Министър Бъчварова посочи, че резултатите по линия на предотвратяване на престъпления, свързани с избирателните права на гражданите, ще залегнат като критерии за оценка на областните дирекции на МВР.

По време на разговорите бяха дискутирани възможностите за оптимизиране на полицейските действия по противодействие на битовата престъпност и контрабандата. Сред мерките е реализиране на проекти за видеонаблюдение и подобряване на взаимодействието с местната власт. Като мярка за овладяване на пътнотранспортните нарушения полицейските служители ще усилят контрола по рисковите пътни участъци и ще провеждат специализирани операции в малките населени места, насочени към проверки на управление на МПС след употреба на алкохол или от неправоспособни водачи.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички