Бабикян: Искаме споразумение. Не да влезем в пещерата

"Изправи се БГ! Ние идваме" още не се произнасят дали ще подкрепят кабинета на ИТН

Бабикян: Искаме споразумение. Не да влезем в пещерата | StandartNews.com

„Изправи се БГ! Ние идваме” излезе с първа реакция по повод успешното реализиране на мандата за кабинет на „има такъв народ” и предстоящите депутати и гласуване за министрите в парламента.

ВИЖ ОЩЕ: Тошко Йорданов: Кабинет или избори

Искаме споразумение и още го очакваме. Иначе какво се очаква от нас – да стиснем очи и да влезем в пещерата, коментира пред бТВ Арман Бабикян.

Мисля, че трябва да се спазват елементарни изисквания в политиката, насложени в доста демократични страни. Търсим някакви гаранции, това с мъжката дума и „ура, другари!“ и „ти си пич“ не е точно начинът, по който се сключват споразумения, каза депутатът.

„ИТН не са длъжни да се съобразяват с нас, но ние как да се ангажираме в противен случай. Имаме желание да има кабинет“, допълни Бабикян. По думите му конструирането на кабинета е доста фриволно.

„Първо един кандидат за министър - председател, после друг, който не бил издигнат за министър-председател, сега трети. Това е сериозна работа и трябва да си дадем сметка, че е много добре да си нетрадиционен, но трябва да е ясно срещу коя система. Ако системата е „системата на джипката“ – не може да я сменяш с друга монотеистична власт зад пердето или зад телефона“, смята депутат. Според него трябва да предложиш обратното – това, което хората искаха на площадите – повече демокрация, светлина, прозрачност, компетентност, по-малко крадене.

„Не само програмата, а и лицата трябва да бъдат убедителни точно в това отношение. Не се получава“, каза Бабикян.

„Имаме желание да се реализира първият мандат, ако бяхме готови да подкрепим точно този кабинет с точно този състав, част от който научих преди малко, щяхме да сме го казали. Когато си партньор с някого, обсъждаш качествата  в партньорски кръг, а не на мегдана“, добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай