Аврамова праща на БСП договора за АМ „Хемус”

Социалистите създават фалшиви новини, заяви регионалният министър

Аврамова праща на БСП договора за АМ „Хемус” | StandartNews.com

Договорът между АПИ и „Автомагистрали“ ЕАД  за строителството на АМ „Хемус”ще бъде изпратен на БСП, както и на Агенцията за обществените поръчки. Това заяви министърът на регионалното развитие Петя Аврамова на специален брифинг. Повод са поредните атака ни социалистите относно строителството на магистралата.

„Изключително неприятно е да се правят фалшиви новини и да се пускат в общественото пространство. Изключително натоварена е работата в МРРБ, както и на неговите подразделения. БСП се опитват да атакуват точно там, където има важни решения, взети от държавата, както е строителството на АМ „Хемус“, заяви Аврамова.

По-рано днес соцдепутати, водени от Елена Йончева и Георги Свиленски, внесоха в Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) искане да им бъде предоставен договорът между агенцията и държавното дружество "Автомагистрали" за строителство на участък от автомагистрала "Хемус". БСП поиска още Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) да им предостави рамковите споразумения между "Автомагистрали" и фирмите, които ще строят отсечките от магистрала "Хемус".

Все още не няма избран председател на УС на АПИ, каза още министър Петя Аврамова. И обясни: "Обсъждаме различни варианти, търсим добър експерт". Аврамова каза, еч има много пътни експерти. „Цяла листа има една неправителствена организация, които са активни. В последно време и БСП са активни пътни експерти. Така че имаме голям избор, няма да ни е трудно“, пошегува се тя. „Извън кръга на шегата, търсим добри експерти, които да влязат в УС на АПИ. Не сме си поставили срок, но това е една от най-важните задачи, които сме си поставили в момента“, обясни Аврамова, цитирана от "Фокус".

Петя Аврамова съобщи, че вече има 6000 пункта в страната, от които могат да се купят е-винетки. От утре всеки шофьор без винетка на магистралата, ще бъде глобен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай