Атанасова намекна за оставка на шефа на БНБ

Атанасова намекна за оставка на шефа на БНБ | StandartNews.com

Председателят на новосформираната временна парламентарна комисия „КТБ" Десислава Атанасова от ГЕРБ намекна за оставката на управителя на Българската народна банка (БНБ) Иван Искров заради пропуски в надзора, довели до кризата с Корпоративна търговска банка.

„БНБ не е осъществила надзора, който й е вменен. Надявам се Иван Искров най-накрая да оцени кой е достойният начин да си тръгне от поста. Няма нужда от какъвто и да е натиск, ако човек разчита правилно посланията, да си тръгне", коментира тя ПРЕД бТВ.

По думите й поверената ѝ комисия ще провери всички факти и обстоятелства около КТБ между 2009 г. и 2014 г. „Започваме с БНБ, защото тя е отговорна за надзора на банките в България. Именно неупражняването на контрол е причината за настоящата ситуация", подчерта депутатът от ГЕРБ. Следва разглеждането на докладите на одиторите в банката, какво е станало известно на квесторите, месеците на особения надзор.

„Възможно е и да променим предмета и да продължим проверките и към 2015 г., особено след последните разкрития, че разграбването на банката продължава", коментира Атанасова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай