Атанасов се разкри: Наш премиер, министри на БСП

Градската десница ще подбира аверите си не по програми, а по омраза към главния прокурор Иван Гешев

Атанасов се разкри: Наш премиер, министри на БСП | StandartNews.com

След като се оказа, че сутрешната нова акция на Росенец не привлече никакво внимание, а плевенето на трева по любимия на Христо Иванов плаж събра едва 11 никому неизвестни ентусиасти, градската десница пусна напред тежката артилерия. Атанас Атанасов изгря в бТВ, за да огласи плановете на жълтопаветниците за изборите.

И се разкри. Призна, че хората му заедно с тези на Христо Иванов са готови да се прегърнат с идеологическия си противник БСП.  От думите му се разбра, че вариантът, за който умните и красивите отсега правят завери, е кабинет с техния мандат и участие на БСП. Това било възможно, защото нито ГЕРБ, нито БСП щели да имат мнозинство за правителство.  В плана на Атанасов важно място заема и партията на Цветан Цветанов, за която стана ясно, че са си особено близки.

Атанасов стигна и по-далеч в мечтите си:„Има вариант да бъде създадено мнозинство и правителство, което да отмести „Борисовата държава“ и това може да стане чрез механизъм, по който ние, „Демократична България“, получим мандат за създаване на правителство. Това е твърде възможно, защото първата и втората политическа сила няма да имат мнозинство според социологическите проучвания“, каза човекът на Командира.

„Ще преговаряме с всички, които са готови да подкрепят нашата програма, без ГЕРБ и ДПС, защото те представляват силите, които искаме да отместим от държавното управление. С БСП ще преговаряме, ако подкрепят нашата програма, но искам да съм ясен, че няма да  подкрепим политическо правителство на БСП“, обясни съпредседателят на „Демократична България“. Сиреч, наш премиер, техни министри.

„Разчитаме основно на извънпарламентарната опозиция“, заяви Атанасов и отбеляза, че освен с формацията на Слави Трифонов, няма проблем да се преговаря за подкрепа с Цветан Цветанов, ако влезе в парламента, „защото той има познания за модел на управлението, срещу което се борим“.

С днешното си телевизионно участие, човекът с пагони при Командира за пореден път доказа, че градската десница ще подбира аверите си не по програми, а по омраза към главния прокурор Иван Гешев. А в кампанията, вместо икономически програми, ще набляга на акция „Флора“. Тя започна от проскубаните тревички на Росенец и продължи с „плодоносните дръвчета“, както метафорично описа Вили Сечкова.  

„Христо не хвърля камъни по безплодни дървета”. Така той коментира скандала с обвиненията на проваления правосъден министър срещу избора на новия почетен консул на Южна Корея в Пловдив. Иванов направи манипулация, замесвайки името й със скандала „Мата Хари”, което стана причина днес Сечкова да отправи публично въпроси към жената на Щурмовата за морала в политиката. Вместо отговори, Атанасов сервира нови обиди.

Новият щурм на градската десница към властта отново имаше позната ракета- носител. Опорките им ги чухме предварително в поредното интервю на банкера-беглец Цветан Василев, което завърши с думите: „Трябва да му се признае на Христо Иванов, че в последно време има много точни попадения“. Старата любов ражда не хваща.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай