Атанас Атанасов разкри план – Христо Иванов премиер

Двамата се борят да получат мандат за правителство

Атанас Атанасов разкри план – Христо Иванов премиер | StandartNews.com

План „Христо Иванов – премиер” разкри лидерът на ДСБ Атанас Атанасов. Той и Христо Иванов дадоха общо да БНТ, за да обяснят как целта им е да сглобят следващата власт.

В следващия парламент ние ще бъдем политическа сила, която ще получи мандат за съставяне на правителство. Ще покажем как се води диалог, как се съставя правителство и как се предлага на всички партньори да го подкрепят, каза Атанасов. И заяви: „Христо Иванов е човек, който има качества да бъде номиниран като предложение за следващ министър-председател на България.”.

Възложете ни отговорността на нас, ние да сглобим властта, като мандатоносител, настоя и Христо Иванов.

30 години практически в парламента винаги имаше един голям. Сега минаваме в ново състояние - в което няма голям, има средни партии. Социологията ясно показва тази тенденция, каза още Иванов.

Той коментира и евентуалната поява на нов политически проект на сегашните служебни министри Асен Василев и Кирил Петков.  Ние нямаме никакви причини нито да се страхуваме, нито да подхождаме критично. Кирил, Асен и техният екип са хора, които са наши съмишленици, ние работим с тях в една посока, подкрепяме ги и в интерес на истината, очакваме само надграждане. В момента, в който стане ясно, че те излизат на политическия терен, ние ще започнем и този разговор с тях, затова да намерим онази формула, която да намери максимално консолидиране, надграждане и с амбицията за това да трансформираме България на базата на едно сигурно мнозинство, каза още Христо Иванов. Гледаме в една посока, добави  Атанасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай